FAQ Ekholms

Oprettet d.

FAQ Ekholms

MUK - hvad skal vi stille op med det !

Muk - hvad skal vi stille op med det.

Rusk og regn har plaget os de sidste måneder, jorden er mættet med vand. Alle steder hvor der kan lejre sig blot den mindste pyt - står der vand. Grundvandet står højt - der har været mange skader i gader og stræder - oversvømmede kældre, lavt liggende områder mm. Dette har i den grad også sat sit præg på vores hestehold. I den sidste måned, har vi været rundt til arrangementer i hesteverdenen - og på besøg hos vores forhandlere. Snakken er gået på muk og surstråle. Hvilket gav anledningen til denne artikel.
Hvordan får man de massive problemer løst, nogle har kun en enkelt hest, andre rigtigt mange. Og det kan virke helt håbløst, at skulle smøre alle disse ben. Men vi har et ansvar over for vores dyr, som kræver at vi gør noget og ikke lader stå til. Men ærligt talt - det kræver sit med de mængder vand som vi har fået. Mange bække små giver en stor å - det gør sig desværre også gældende med muk angreb.

Muk en betegnelse på irritation i huden.

Om muk kan man i grove træk sige, at det er en betegnelse på en irritation i huden. Man tænker mest på, at den findes i koderne på hestens ben, men tilstanden kan sagtens være andre steder på kroppen. På Island talte jeg i fjord med Margret som er dyrlæge - omkring hudproblemer på hestene deroppe. Deres heste får ofte om vinteren og foråret "knopper" eller skorper i huden forskellige steder på kroppen - hvilket skyldes deres tykke pels - kulde og varme påvirkninger - dage med regn, frost og tø, samt den tætte isolerende pels. Den form for "muk" ligner meget den, vores danske heste har på benene. Prob Creme eller Prob Super Creme(indeholder Aloe Vera) har været løsningen - begge blødgør, lindre og løsner skorperne.
Racespecifikke problemer
Alle jer der har racer som Den Jyske Hest, Frisere, Tinker, Cobs eller lignende med flotte lange hår ned af piberne - kender til en anden form for "muk" - den kan være meget kradsbørstig at få fjernet. Og kan være forårsaget af både mider, svamp eller bakterie angreb. Hvilket gør, at der kan være mange forskellige retninger at gå. Vores forhandler på Bornholm, Johnny Ipsen og Tanja, fandt dog løsningen med Prob Olie
"Jeg har brugt mange vidundermidler for muk, men først da jeg begyndte, at bruge Ekholm olien, fik jeg bugt med mukken på min Frieser's ben. Olien er rigtig effektiv og fordelen ved den kontra de andre produkter jeg har brugt er, at det er meget nemmere, at få ind igennem hårene på benene. De andre produkter har bare lagt sig udenpå hårene og derfor med ringe effekt. Fremover vil jeg kun bruge Ekholm's olie, når jeg skal behandle mine heste for muk." Tanja

Årstidens anledninger.

Årstiden med våde oversvømmede græsområder giver anledning til, at benene hele tiden er våde, derved opstår der irritation i huden. Årsagen kan også være mudrede folde, hvor huden simpelthen slides, samtidig med at den holdes fugtig, så der opstår irritation. Mange gange giver det hul på huden og bakterierne får adgang ind i benet - og så har vi for alvor balladen. Ofte med hævede ben, betændelse tilstande og lignende til følge. Dette skal i den grad tages alvorligt, og det er meget vigtigt, at have dyrlægen med på råd.

Vi løser problemet helt fra bunden.

Det er sandt - men der er flere sider af den sag. Man kan smøre med alverdens gode cremer og midler - men fjerner man ikke årsagen, så løses problemet heller ikke. Det kaldes symptom behandling. Derfor; går dine heste på våde marker eller i dyb mudder - og har MUK. Så "tag fat ved roden" , og få hestene på tørre folde eller i stald. Der findes mange gode løsningsforslag alt efter hvem man taler med. Vores erfaring bygger på over 20 års seriøst arbejde fra det svenske marked og rigtig mange glade og tilfredse kunder i Danmark.

Vand og Vask

Måske lyder det lidt bagvendt, først skriver jeg skrapt, at nu skal hestene have tørre forhold og så starter jeg med at anbefale en vask. Men det er der flere gode grunde til. Berettigelsen ligger i at, Ekholm Shampoo er unik til at rydde op i og berolige huden. Hvilket er en fordel til den irriterede hud. Dernæst anbefaler jeg ikke daglig vask, men blot en gang om ugen eller hver 14 dag. Alt efter problemets omfang. Tør efterfølgende området godt og grundigt - når det er HELT tørt duppes Prob Creme ind i imellem hårene med fingerspidserne og derefter masseres den helt ind i området. Tanken med cremen er, at den skal virke indenfra og ud, derfor er det vigtigt, at få den masseret helt ind i huden. Derved opnår man, at huden holdes smidig. Smidigheden og cremens sammensætning giver samtidig en god forebyggende effekt. Skorperne løsner sig efter nogle dage - fortsæt dagligt indtil hårene er på vej ud igen.

Artikkel i Hest og Rytter oktober 2011 - skrevet af Charlotte Pechüle


Surstråle

Surstråle

Surståle - kan også have flere årsager - som nu det våde vejr, boksforhold eller en "defekt" hov. Også her drejer det sig om at fjerne årsagen. Er "skurken" i boksen - er det faktisk "nemt" at gøre noget, da der findes rigtig mange forskellige typer "madrasser" i handlen, som er godt sugende. Dernæst findes der hjælpemidler som Stald Ren, Stalosan eller lign. Er hoven defekt af en eller anden årsag - ja så er det smeden eller dyrlægen du skal have fat i. Men du kan styrke hovene med Prob Hovbalsam. Vejret - ja det er vi ikke herre over - men vi er herrer over hvor vi placerer vores heste når de er på fold.

Er skaden sket, har hesten fået Surstråle, så er det vigtigt, at få det behandlet. Strålen er benenes stødpude og mange tænker ikke over vigtigheden af dens funktion.

Vores bud er Prob Surståle Stick - et rent naturprodukt. Det er nemt og effektivt. ER strålen næsten helet op og det er svært at få en stick placeret - fortsættes behandlingen med PROB Hovbalsam til problemet er helt løst.

"Jeg kan varmt anbefale at bruge hovbalsam fra Prob. Den er meget effektiv.
Siden sidste vinter 2010 har jeg brugt balsamen til mine to heste. Begge heste har hvide hove, og den ene hest har altid haft problem hove, de revner i tørt vejr og bliver hurtigt flosset på våde folde og smider skoene.

Vinteren 2010 havde jeg ingen sure hove, som de andre i stalden sloges med. Den meget våde sommer her i 2011 har jeg heller ikke haft problemer med hovene. Jeg oplever aldrig lugt gener og har langt mere holdbare hove. Jeg har brugt 3 dåser inden for det sidste år. I perioder bruger jeg det mere end andre. Men jeg har på fornemmelsen at Prob Hovbalsam gør et godt stykke arbejde for hoven, og beskytter dem på lang sigt.

Hilsen Peernille Mørkholm.

Mit navn er Elisa Hove, og jeg er kasserer på Kærbo Rideklub i Herning. Rideklubben handler med Drive-in Foder i Herning, og det er igennem her, at jeg har været med til at teste nogle af disse vidunderlige produkter. Personligt har jeg testet salven med krokodille til min egen hest, da han havde fået et dybt sår ved venstre skulder, der bevirkede at han var hævet og meget halt. Jeg havde selv behandlet og vasket med desinficerende, men efter at have smurt salven på 1 gang var hævelsen halveret, og efter 2 dage var det bare et lille bump. Derfor kan man roligt konkludere, at dette fantastiske produkt "healer" selv dybe sår.
Et andet produkt vi har testet på rideklubben er Prob Hov Balsam. Min kæreste har en hest med meget dårlige hove, hvor de flosser rundt i kanten og de har svært ved at vokse tilstrækkeligt. Efter 1 mdr. med brug af hov balsam flosser de ikke længere, og hovene er meget mere faste selv i kanten ved skoen. Det er stadig ikke helt i top, men der er en tydelig forbedring efter kort tid.

Artikkel skrevet til Hest og Rytter af Charlotte Pechüle


Min hest klør sig, hvad kan jeg gøre?

Heste kan klø af mange forskellige årsager.
Det kan være årstiden som gør sig gældende, om foråret fælder de, og der kan forekomme et hudlagsskifte samtidig med at de fælder. Problemet med at de klør sig, når de fælder er til at få øje på: man og hale bliver kløet i stykker, og de er ikke så kønne. Du kan løse problemet ved at behandle hesten med EKHOLM olie, som virker kløestillende. Især i det tidlige forår kan det være sværet at få vasket hesten, hvis det er for koldt, men olien vil kunne løse problemet. Når det bliver varmt nok i vejret vil jeg anbefale dig at vaske hesten med EKHOLM shampoo.

Er det tjære som er i jeres produkter, for de lugter sådan!

Både ja og nej.

Det er ikke en tjære som den vi kender den fra asfalt og som man bruger til at male huse og både med.

Det er en fintjære - en ekstrem fin tjære og af meget meget høj kvalitet og meget ren - farven er let gylden nærmest som en olie.

Den kvalitet vi bruger - bruges i levnedsmiddel industrien og FINLAND er KENDT for deres lækre lakrids - hvor denne kvalitet af fintjære også bruges.... så det er helt ugiftigt !

Den har en helende effekt og trænger ind i huden - hvor tjære som vi kender den fra maling osv. lægger sig uden på.

Hvis du vil vide mere om kvaliteten så læs nedenstående link.

fintjaere-hvad-er-det...pdf


Kan min hest solskoldes af jere produkter? Her tænker jeg især på olien.

Nej. Din hest kan ikke solskoldes af vores produkter. Der er ikke nogen form for solfaktor i, men olien er heller ikke en olie i traditionel forstand.

Har i noget som kan holde alle de flyvende insekter væk fra hesten?

Ja, det har vi. Sommer Deo, som skal sprayes på hesten en gang i døgnet er meget effektiv. Virkningen holder sig i 24 timer, og kan modstå en let sommerbyge. Produktet er med til at forebygge sommerkløe, og giver stressfrie heste på græs og rideturen.

Når du skal ud at ride, kan du med fordel spraye hesten, så har i begge glæde af det. Men for at bruge produktet til forebyggelse af sommekløe, skal man huske at bruge det hver dag. Hest Deo vil så holde din hest fri for myg, fluer, bremser og mitter, som ellers vil svirre om hesten. Det er kropsvarmen fra hesten, som aktiverer produktet, som er giftfrit og uden karenstid.

Vi har mange ryttere der benytter Sommer Deo - som de sprayer over sig selv inden rideturen - hvad enten du skal på bane, en tur i skoven eller ned igennem moseområder.

Sommer Deo - så kan både du og din hest nyde turen !


Jeg kan ikke finde holdbarhedsdato på de produkter jeg har!

Det er fordi der ikke er en "sidste anvendelses dato" på vores produkter. Selvom du får lidt Hest Deo til overs sidst på sæsonen, kan du godt starte med at bruge det næste år, også selvom det er blandet. Husk blot at opbevarer den frostfrit.

Jeg har brugt jeres produkter længe, kan virkningen aftage?

Nej. Det er ikke noget som de flyvende insekter kan blive immune over for. Alle vores produkter er helt frie for kunstige giftstoffer. Det som vi bruger er udelukkende naturlige ingerdienser, og virkningen aftager ikke. Det som kan sker er: i år 2008 er det mitte år, vi har ikke haft nogen vinter, der er flere insekter, derfor flere som "slås" om føden, og de kan derfor være mere agressive. Det kan derfor godt føles som om produkterne ikke virker, men så er der ikke andet at gøre en at spraye både man, ryg, hale og bug. Dog skal du sikre dig, at du ikke ramme hoppens yver og vallakken/hingstens kønsdele.

Min hest har kløet sig så den har sår, hvad gør jeg?

Desværre har din hest nok fået en kraftig sommerkløe, grundet insekter. Især mitter er nogen heste overfølsomme for, og det giver en voldsom kløe. Det vi anbefaler, når skaden er sket er følgende: Vask hesten med PROB Shampoo, lad den virke i 25 - 30 minutter. Det vil løsne på det skidt som samler sig, når de klør. Behandel så med PROB Olie, den virker kløestillende, og gør at hesten ikke klør sig yderligt til blods. Tilsidst sprayer du hesten med PROB deo, for at sikre hesten ikke bliver yderligt angrebet af flyvende insekter. Det er derfor vigtigt at du holder behandlingen ved lige hver dag, både med shampoo, olie og deo. Du behøver kun at shamponere på de angrebne områder. Når heste først har haft en reaktion på mitter, er de ofte disponerede for kløe.

Hvor ofte kan jeg vaske min hest med jeres shampoo?

Du kan vaske din hest så ofte som du har behov for. Shampooen virker ikke udtørrende, og den affedter heller ikke huden på din hest. Vores shampoo rengør pelsen uden brug af affedtende produkter. De virkestoffer som vi anvender er naturlige råvarer. Heste med kraftig sommerkløe, anbefaler vi at vaske hver dag, da shampooen virker mildt kløestillende, og sammen med PROB olie hjælper den hesten til ikke at klø man og hale, og derved få sår.

Skal jeg købe en speciel sprayflaske til Hest Deo?

Ja, det anbefaler vi.
Produktet passer til den sprayflaske du kan tilkøbe, og derved sikrer vi os at blandingsforholdet er helt korrekt.

Husk at omryste produktet inden brug - og skyl gerne dyssen igennen med rent vand et par gange i sæsonen.


 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar